fbpx
Skip to main content

Acu In Yoga bij menstruatieproblemen (online workshop)

Er zijn honderden uiteenlopende meningen, filosofieën en onderzoeken met betrekking tot menstruatieklachten te vinden op internet en in boeken, zowel vanuit de Westerse geneeskunde als vanuit de Chinese geneeskunde gezien. En soms blijven de klachten vanuit de Westerse geneeskunde ‘onverklaarbaar’.

Niet alleen in mijn praktijk maar ook in mijn omgeving zie ik vaak machteloosheid ontstaan bij de vrouwen met menstruatieklachten en dan heb ik het met name over pijnen en het niet doorzetten van menstruatie. Vanwege het succes van de online Acu-In yogalessen voor vrouwen met vruchtbaarheidsproblematiek heb ik besloten om meerdere Acu-In yogalessen online te zetten. Ik heb de lessen zo ontworpen dat je thuis kunt oefenen om iedere dag zelf aan je gezondheid te werken.

Wat is Acu-In Yoga?

Acu-In Yoga combineert het beste van twee werelden, namelijk yoga en acupunctuur. Door bepaalde yoga-houdingen (asana’s) kun je de energiestromen in je lichaam beïnvloeden. Tijdens de asana’s worden bepaalde meridianen uit de acupunctuur gestimuleerd. Dit werkt door middel van wat de Chinese Geneeskunde 'Qi' noemt en in de Yoga als 'prana' bekend staat. Beide energetische concepten komen overeen met wat wij in het westen “energie” noemen. Door een combinatie van Integrale yoga, de meridiaan- en orgaantheorie kun je thuis klachtgericht werken.

Tijdens deze nieuwe online workshop heb je de beschikking over meer dan 2 uur aan yoga video's,  pranayama en meditaties, afgestemd op twee hormonale fase's: de luteale-en menstruatiefase. Ik heb gekozen voor deze twee fases omdat in deze twee fases de meeste vrouwen pijn hebben. De postmenstruele fase en de ovulatie fase komen later aan bod. Ik heb een e-book geschreven met duidelijke uitleg én zijn de bijpassende pranayama's toegevoegd. Genoeg om zelf thuis aan de slag te gaan wanneer het jou uitkomt.

Het is van belang dat voor je de lessen begint, je eerst het e-book goed doorleest. Er staan go’s en no go’s in beschreven voor bepaalde houdingen en pranayama’s. Ook zijn er voor bijvoorbeeld mensen met klachten, houdingen aangepast. Het is natuurlijk ook zo dat je bij heftige pijnen en uitblijven van menstruaties je naar de huisarts gaat. De Acu-In yoga zal bijvoorbeeld bij endometrioses zeker pijn verlichten, maar zal dit niet oplossen.

Er wordt regelmatig gevraagd wanneer deze vorm van yoga resultaat heeft. Het kost discipline, 2 à 3 keer per week geeft resultaat, maar het is wel zaak dat je heb blijft beoefenen.

Heb je al een account? Log dan hier in.

€49,95 (incl 21% BTW)

Inclusief

  • 1 uur Acu In yoga voor de luteale fase,
    met bijbehorende meditatie en pranayama 

  • 1 uur Acu In yoga voor de menstruatie fase,
    met bijbehorende meditatie en pranyama

  • Meer dan 2 uur video-materiaal

  • Gratis e-book (PDF)

ACU-IN yoga online workshop

49,95 (incl 21% BTW)

Ik ben naar Anja gegaan omdat mijn man en ik na een jaar nog niet zwanger waren geraakt. Na het zien van haar advertentie heb ik contact opgenomen en een afspraak gemaakt. Ze heeft er in ongeveer 8 behandelingen voor gezorgd dat mijn cyclus zich normaliseerde. Maar dat is niet het hele verhaal. Ik heb het gevoel dat ze er voor gezorgd heeft dat mijn lichaam in 'de juiste stand' is gezet zodat ik optimaal voorbereid werd op zwanger worden. Tijdens haar behandeling voerden we prettige gesprekken die ertoe leidde dat ik anders tegen bepaalde aspecten aan ging kijken. Ook haar tips over onder meer voeding hielpen me om ook buiten de behandelingen om te werken aan een optimale situatie.

Inmiddels bevallen van een kerngezonde drie maanden jonge zoon.

S.