fbpx
Skip to main content

Bu Ming

bu mingAchter elke aandoening schuilt een overtuiging, levensstijl of emotie die het ziektebeeld veroorzaakt. Zowel bij volwassenen als bij kinderen. Aan de hand van Bu Ming zoekt praktijk Yangming samen met u en/of uw kind naar patronen en overtuigingen die de aandoening veroorzaken.

Geblokkeerde Qi

Wanneer de patronen blijven bestaan, is het lastig de aandoening te genezen. In sommige gevallen lukt dat toch en verdwijnt de aandoening tijdelijk. Maar vaak komt na enige tijd een andere aandoening opzetten of keert dezelfde klacht terug. Dit zijn signalen van de psyche (ons onderbewustzijn) dat er op dat niveau de Qi (de energie) niet lekker stroomt en dat de blokkade moet worden opgelost.

Bu Ming in de praktijk

Bu Ming is de diepere dimensie in de Chinese geneeskunde waarin de mens opnieuw leert meevloeien met de natuurlijke stroming van het leven. Het begrip 'Wu wei', ofwel niets onnatuurlijks doen, staat hierin centraal. Bu Ming stamt af van de Taoïstische filosofie waarvan de wortels in het sjamanisme liggen.

De methode streeft ernaar de mens terug in overeenstemming te brengen met zijn aangeboren natuur. Mét de individuele opdracht die hij bij de conceptie meekreeg. Doordat vele chronische en niet-chronische ziekten een belangrijke emotionele, psychologische en zelfs spirituele achtergrond hebben, helpt het voeden van de lotsbestemming vaak bij het voorkomen van ziektes.

Praktijk Yangming adviseert bij ernstigere klachten eerst de huisarts te consulteren alvorens een acupuncturist te bezoeken.

Afspraak maken