fbpx
Skip to main content

Depressie en angst

Depressie en angstDepressieve gevoelens en angsten ontstaan vaak wanneer we het gevoel krijgen dat het allemaal teveel of te complex wordt. De Traditionele Chinese Geneeswijze ziet de mens als een eenheid van lichaam en geest. Negatieve emoties leiden daarom vaak tot spanningen en andere klachten op lichamelijk en mentaal niveau. Ook voeding speelt hierin een grote rol. Zo zorgt de juiste voeding voor meer rust in zowel de buik als in het hoofd. 

Praktijk Yangming helpt u met het terugvinden van uw balans. Samen kijken we naar de oorzaak van uw angst en/of depressieve klachten. 

Het belang van goede voeding

"De beste Chinese dokter staat in de keuken", aldus Hippocrates. In het oude China was voedingstherapie dan ook het meest belangrijke onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Bij klachten raadden dokters hun patïenten aan eerst hun voedingspatroon aan te passen. Pas daarna werden geneesmiddelen, acupunctuur of massage toegepast.

Voedingsadviezen maken daarom altijd deel uit van uw behandeling bij praktijk Yangming. Goede voeding is namelijk van groot belang voor een goede gezondheid. Wij adviseren u vanuit de Vijf Elementen Voedingsleer waarin we voeding beoordelen op het effect van de voeding op uw lichaam en geest. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze pagina 'Voeding'. 

Afspraak maken

"De beste dokter staat in de keuken"

Hippocrates