fbpx
Skip to main content

Moxa en Cupping

Praktijk Yangming maakt naast de klassieke accupunctuur ook gebruik van cupping en moxa. Met deze technieken heft de acupuncturist blokkades op en stimuleert hij de bloedcirculatie. Cupping is vooral effectief bij klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rug-, nek- en schouderklachten of bij het verdrijven van een flinke kou.

Cupping behandeling

Tijdens cupping maakt de acupuncturist van praktijk Yangming gebruik van glazen bollen. Deze bollen creëren een vacuüm zodra ze op de huid worden gezet. Hierdoor blijven ze stevig op de huid zitten en zijn ze onder andere in staat blokkades op te heffen en de bloedcirculatie te stimuleren.

Moxa therapie

Moxa therapieMoxa (Ai Ye) vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Een behandeling met dit kruid versterkt de Qi (de energie) en biedt een goed alternatief op punten die niet met accupunctuur behandeld mogen of kunnen worden. De acupuncturist kan diverse kruiden toevoegen aan het moxa kruid, zoals kaneel, gedroogde gember, musk, DangGui, mandarijnschil en pruimboombast.

Gedurende de behandeling verhit de acupuncturist het kruidenmengsel boven een acupunctuurpunt of op de pijnplek om zo het punt, de energie en/of de doorbloeding te stimuleren. Meestal houdt de acupuncturist de moxa boven de huid, maar het kan ook zijn dat hij ‘moxa op naald’ zet of de moxa met een schijfje gember op de huid plaatst.

Afspraak maken