fbpx
Skip to main content

Effectief pijn behandelen

pijn behandelingPijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme waarmee het lichaam de hersenen laat weten dat er iets mis is. Door het wegnemen of onderdrukken van die pijn wordt de oorzaak niet altijd weggenomen, laat staan dat de patiënt genezen is. Daarom is onderzoek naar de oorzaak en bestrijding van de kwaal altijd nodig. Met acupunctuur kunnen veel (chronische) pijn- en ontstekingsklachten behandeld worden.

Acupunctuur en pijn

Binnen de Chinese geneeswijze wordt pijn gezien als een teken dat ergens in het lichaam een verstoring plaatsvindt van Qi en de bloedcirculatie. Noodzakelijke voedingsstoffen komen moeilijker op de plaats van bestemming en afvalstoffen worden in onvoldoende mate afgevoerd. Als gevolg hiervan ontstaan er beschadigingen in het weefsel en neemt de pijn alsmaar toe.

Kan acupunctuur mijn pijn bestrijden?

Brandende, zeurende, prikkende of stekende pijn? Zowel bij chronische als bij acute pijnklachten is acupunctuur met succes toe te passen. Het is echter geen wondermiddel, ook acupunctuur kent zijn beperkingen. Toch zien we bij praktijk Yangming vaak spectaculaire resultaten die we niet op een andere manier hadden kunnen bereiken. En dat zonder bijwerkingen!

Bij acute pijn kan een acupunctuurbehandeling een pijnstillend effect hebben doordat tijdens het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen vrijkomen die ervoor zorgen dat u minder of geen pijn ervaart. Bij chronische pijn wordt ook gebruikgemaakt van de holistische benadering die hoort bij acupunctuur. Hierbij bekijkt de acupuncturist naar uw gezondheid in zijn geheel. Deze holistische benadering kan helpen bij het achterhalen van de oorzaak van uw chronische pijnklachten.

Bij welke pijnklachten helpt acupunctuur?

De volgende pijnklachten worden veel met acupunctuur behandeld:

  • Hoofdpijn
  • Rug- en nekpijn
  • Maag- en darmpijn
  • Klachten van het bewegingsapparaat, zoals spit, peesontstekingen, artrose of reuma
  • Gynaecologische klachten, zoals PMS of buikkrampen
  • Pijnklachten vanuit het zenuwstelstel, zoals ischias of gordelroos

Dit is geen volledige weergave van alle te behandelen pijnklachten. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze pagina ‘Acupunctuur’.

Afspraak maken