fbpx
Skip to main content

Yogatherapie

yogaIntegrale yoga is een bijzondere vorm van yoga waarbij de zoektocht naar de zin van het leven centraal staat. Kenmerkend voor deze yogavorm is de bewustwording die op gang komt wanneer u bezig bent met de houdingen. Tijdens de lessen staan we stil bij de ademhaling en maken we ruimte voor meditatie. Daarnaast besteden we aandacht aan de achterliggende filosofie van de integrale yoga.

Pranayama

Pranayama staat voor de beheersing van de adem. Dit wordt in de oosterse filosofie vertaald met levensenergie. Door Pranayama ontstaat er verbinding tussen lichaam en geest en probeert de yogi het energiekanaal langs de ruggengraat te openen.

De adem is onlosmakelijk verbonden met de totaliteit van ons menszijn. Door stress of druk ademen veel mensen verkeerd en krijgen zij problemen met ademhalen in de vorm van astma, benauwdheid of hyperventilatie. Ook zorgt teveel drukte en stress voor drukte binnenin ons lichaam. Door Pranayama leert u de ruimtes in het lichaam te openen en uw ademhaling verlengen en verdiepen.

Zonder adem verteren we geen voedsel en krijgen onze hersenen geen zuurstof. Een goede ademhaling schept orde in ons lichaam en brengt rust. De adem is een krachtig hulpmiddel om ons te transformeren, gifstoffen te verbranden, geblokkeerde emoties op te heffen en de structuur van het lichaam en het bewustzijn te veranderen. Yogi’s beschouwen de adem dan ook als een brug tussen lichaam en geest.

Effecten integrale yoga

Diverse onderzoeken tonen de positieve gezondheidseffecten van integrale yoga aan. Zo is deze yogavorm bewezen effectief bij:

  • Vergroten weerstand tegen ziekten
  • Herstellen hormonale evenwicht
  • Herstellen rug- en bekkenklachten
  • Versterken botten bij osteoporose
  • Voorkomen of verhelpen darmklachten
  • Stimuleren van organen
  • Verhelpen obstipatie
  • Angstaanvallen en depressiviteit

Een persoonlijke aanpak

Wilt u aan de slag met yoga? Ik kom graag bij u langs voor een sessie yoga therapie. Daarnaast ben ik in te huren als yoga docent, ook voor invallessen. Voor meer informatie kunt tijdens kantooruren altijd bellen naar 06-22419363 of e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.