fbpx
Skip to main content

Behandeling kanker

Behandeling kankerWanneer u de diagnose kanker krijgt, verandert uw leven ingrijpend. Naast de emotionele en mentale schok die u te verwerken krijgt, start het intensieve onderzoeks- en behandeltraject vaak direct. De behandelingen bij kanker kunnen flinke bijwerkingen geven die voor extra belasting zorgen. Acupunctuur kan hierbij helpen.

Gespannen periode

Er breekt een periode van grote onzekerheid aan waarin u zich gespannen of angstig kunt voelen. Dit kan veel van u vergen. Daarnaast kunnen de bijwerkingen van chemotherapie, hormoontherapie, immunotherapie en bestraling heftig zijn. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid, misselijkheid, huidklachten, gevoelloosheid in handen en voeten, smaakverlies en concentratieverlies. Hormoonterapie kan ook overgangsklachten geven. Al deze bijwerkingen kunnen u een moedeloos gevoel geven en ervoor zorgen dat u de energie verliest om de behandeling goed te doorstaan. 

Wat kan acupunctuur doen?

Met acupunctuur brengt praktijk Yangming uw energiehuishouding weer in balans, zowel lichamelijk als geestelijk. Door het opheffen van (plaatselijke) energieblokkades of -tekorten, kunnen eerder genoemde klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Verder is de kans groot dat door een acupunctuurbehandeling de spanning in uw lichaam afneemt en uw geest rustiger wordt. Zo gaat u zich fitter en sterker voelen waardoor u de behandelingen van uw ziekte fysiek beter aankunt.

De ziekte kan uw kijk op het leveren veranderen. Ook in een proces van bezinning en heroriëntatie kan acupunctuur een waardevolle ondersteuning zijn. De emotionele balans die een acupunctuurbehandeling brengt, kan u helpen bij de verwerking van alle gebeurtenissen. Zo kunt u stilstaan bij wat er allemaal gebeurt en gebeurd is. 

Wanneer beginnen met acupunctuur?

Acupunctuur geeft de beste resultaten wanneer er tegelijk met de reguliere behandelingen mee wordt gestart. Dan is de kans het grootst dat eventuele bijwerkingen niet optreden of dat de heftigheid ervan wordt beperkt. Toch kan het ook zinvol zijn in een later stadium met acupunctuur te beginnen om langer bestaande klachten te laten verminderen of zelfs te verdwijnen. Hoeveel acupunctuurbehandelingen nodig zijn, is geheel afhankelijk van uw situatie en de heftigheid van uw klachten. In overleg met de patiënt kan de acupunctuurbehandeling ook worden aangevuld met Chinese kruidentherapie.

Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur is een veilige en effectieve behandelmethode waarbij de acupuncturist ultra dunne naaldjes op specifieke punten in het onderhuidse bindweefsel prikt. Deze specifieke punten liggen op de meridianen die over het hele lichaam lopen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze pagina ‘Acupunctuur’.