fbpx
Skip to main content

Alternatief voor medicatie

Alternatief voor medicatie

Binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer het rustig is in het hoofd, is het rustig in het hart. Als het rustig is in het hart, dan is het rustig. Want het hart is keizer, het hart regeert.

Ziektes en gezondheidsklachten ontstaan door een verstoring van de energiebalans in het lichaam. Deze energie, de Qi, stroomt via onze meridianen door ons hele lichaam. Door het opheffen van deze blokkades verdwijnen de klachten vaak. Zo vormt acupunctuur in combinatie met Chinese kruiden een goede aanvulling, of soms een goede vervanger van westerse medicatie.

Preventieve geneeskunde

De Traditionele Chinese Geneeswijze is een preventieve geneeskunde. Door de toepassing van de juiste kruiden, voeding en acupunctuur op uw persoon, zorgen deze er preventief voor dat u gezond blijft. Met deze benadering ondersteunt en vergroot praktijk Yangming uw welzijn en daalt de kans dat u in de toekomst gebruik moet maken van westerse medicatie. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze pagina ‘Chinese Kruidengeneeswijze’. 

Praktijk Yangming adviseert bij ernstigere klachten eerst de huisarts te consulteren alvorens een acupuncturist te bezoeken.

Afspraak maken