fbpx
Skip to main content

Acupunctuur

acupunctuur Acupunctuur is een veilige en effectieve behandelmethode waarbij de acupuncturist van praktijk Yangming ultra dunne naaldjes op specifieke punten in het onderhuidse bindweefsel prikt. Deze specifieke punten liggen op meridianen die over het hele lichaam lopen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De methode bestaat al meer dan 2000 jaar en is nauw verbonden met de Chinese filosofie.

Werking van acupunctuur

Door de meridianen van ons lichaam stroomt de Yinne en Yange energie, ook wel Qi genaamd. Deze energie behoort altijd in harmonie te zijn, maar kan ook uit balans raken. Onze acupuncturist kan met behulp van naaldjes bepaalde energie afremmen of juist stimuleren en brengt zo uw energienetwerk weer in balans.

Hoe stelt de acupuncturist een diagnose?

De acupuncturist stelt de diagnose door middel van een vraaggesprek, observatie en het bepalen van het pols- en tongbeeld. Daarbij kijkt hij ook naar de Westerse diagnose om ernstige aandoeningen uit te sluiten. Zo nodig wordt u doorverwezen naar uw huisarts.

Bij vervolgbehandelingen start de acupuncturist opnieuw met een kort vraaggesprek en het bekijken van de pols en de tong. Zo wordt elke behandeling aangepast aan uw gesteldheid op dat moment. Na vijf behandelingen zal het effect van de behandeling geëvalueerd worden. In overleg met u zal de behandeling al dan niet voortgezet worden.

Behandeling

Tijdens de behandeling zelf prikt de acupuncturist met hele dunne en buigzame (wegwerp)naalden. Nadat de naald gezet is, voelt u even een tinteling door uw lichaam doordat de energie in de meridianen versterkt of verzwakt wordt. Wanneer de naalden in een punt zitten, moeten ze wel even blijven zitten. Afhankelijk van de klacht moeten de naalden langer of korter blijven zitten. Ook kan de acupuncturist gebruikmaken van zogenaamde verblijfsnaaldjes die zelfs een week kunnen blijven zitten.

Wanneer acupunctuur?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) publiceerde een lijst van ziektes waarvan vaststaat dat zij door middel van acupunctuur te genezen of te verbeteren zijn. Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Allergieën
  • Maag- en darmklachten
  • Depressie en angst
  • Burn-out
  • Slaapproblemen
  • Zwangerschap en gynaecologische klachten

Praktijk Yangming werkt volgens de Global Balance methode van dokter Richard Tan. Wij adviseren bij ernstigere klachten eerst de huisarts te consulteren alvorens een acupuncturist te bezoeken.

Afspraak maken