fbpx
Skip to main content

EFT (Emotional Freedom Techniques)

Pak met EFT 'de oorzaak' van je lichamelijke en emotionele problemen aan!

Lees hier hoe kan ik jou met EFT kan helpen! Met deze techniek kun je zowel lichamelijke als emotionele klachten aanpakken. Achter elke klacht zit ‘een oorzaak’, deze spoor je met EFT op en los je met EFT op. EFT werkt bij psychische klachten als prestatieangst, depressie, fobieën, examenvrees, faalangst, stress, verslavingen, PTSS, trauma etc. Maar ook bij lichamelijke klachten als hoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijnen, overgangsklachten, menstruatie klachten, rugpijn en allerlei andere lichamelijke klachten. Zowel psychische problemen als lichamelijke klachten worden veroorzaakt door emotionele trauma’s en stress.

Ook in de reguliere gezondheidszorg dringt dit door maar er wordt nog steeds aan symptoombestrijding gedaan door medicatie en/of operatie. Met EFT pak je 'de oorzaak' van de stresspatronen aan waardoor klachten dusdanig verminderen dat het draagbaar is of helemaal verdwijnen. Sterker nog, uit ervaring weet ik dat als je het patroon achter de ‘ziekte’ niet oplost, dat 'de ziekte' terug komt. Al dan niet in een andere vorm.

 

Hoe ziet een EFT-consult eruit?

EFT wordt gedaan terwijl je gekleed op een stoel zit. De EFT-therapeut leert jou kloppen op de acupunctuur punten. Als je dat zelf om de een of andere reden niet kunt, dan klopt de therapeut op jou. Tijdens het kloppen herhaal je de woorden die de EFT-therapeut zegt. Het fijne van EFT is dat je niet gaat praten ‘over’ een situatie die jou triggert, maar je gaat juist alleen kloppen op de desbetreffende emotie die jou triggert. Want door te praten hou je juist de ervaring levend en blijft jouw lichaam de desbetreffende emotie herhalen. En op deze manier hou je je eigen mentale of fysieke klachten in stand. Het mooie van EFT is dat je uiteindelijk kunt terugkijken op vervelende ervaringen zonder dat je daar nog emotioneel op reageert. Dit kan zelfs gelden voor heftige traumatische ervaringen.

Het aantal sessies dat je nodig hebt is afhankelijk van de vraag waarmee je komt. Heftige traumatische ervaringen kosten meer tijd om te behandelen. Over het algemeen wordt er meestal met 5 consulten gestart om tot een goed zichtbaar resultaat te komen.

De consulten kunnen live plaatsvinden, maar ook online. Het resultaat blijft hetzelfde.

 

Bij wat voor klachten kun je EFT toepassen?

EFT kun je toepassen bij bijna alle lichamelijke en psychische klachten. Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je mij bereiken op 0622419363 of vul het contact formulier in zodat ik contact met jou op kan nemen. Ik neem binnen 2 à 3 werkdagen contact met je op.