fbpx
Skip to main content

EFT (Emotional Freedom Tapping)

Herken je dat? Dat je dol wordt van steeds dezelfde terug kerende patronen in je leven? Dat kunnen lichamelijke klachten zijn maar wist je dat EFT ook heel goed helpt bij patronen als steeds tegen dezelfde ‘ellende’ aanlopen op je werk. En als je dan van baan verandert, dan begint het weer opnieuw. Geen juiste partner kunnen vinden of in elke nieuwe relatie tegen dezelfde dingen aan lopen als in de vorige relatie. Dit soort patronen kun je op elk gebied tegen komen. En dat komt, omdat er een patroon in jouw onderbewuste zich elke keer opnieuw herhaalt. Zonder dat jij het zelf door hebt. Met EFT kun je dit patroon achterhalen en oplossen. Dus EFT ‘kan' jou blijvend een oplossing bieden.

Wat is EFT precies?

EFT is een combinatie van exposure-therapie en acupunctuur. Door rustig te kloppen op meridianen punten terwijl je je concentreert op specifieke emoties, dooft de bijbehorende stressrespons op bepaalde situaties uit. Op deze manier verdwijnen of verminderen vervelende emoties en de bijbehorende mentale of fysieke klachten.
Exposure betekent blootstellen. In de psychologie en de gedragstherapie draait het dan om het je blootstellen aan hetgeen je bang voor bent of wat angst oproept.

Hoe ziet een EFT-consult eruit?

EFT wordt gedaan terwijl je gekleed op een stoel zit. De EFT-therapeut leert jou kloppen op de acupunctuur punten. Als je dat zelf om de een of andere reden niet kunt, dan klopt de therapeut op jou. Tijdens het kloppen herhaal je de woorden die de EFT-therapeut zegt. Het fijne van EFT is dat je niet gaat praten ‘over’ een situatie die jou triggert, maar je gaat juist alleen kloppen op de desbetreffende emotie die jou triggert. Want door te praten hou je juist de ervaring levend en blijft jouw lichaam de desbetreffende emotie herhalen. En op deze manier hou je je eigen mentale of fysieke klachten in stand. Het mooie van EFT is dat je uiteindelijk kunt terugkijken op vervelende ervaringen zonder dat je daar nog emotioneel op reageert. Dit kan zelfs gelden voor heftige traumatische ervaringen.

Het aantal sessies dat je nodig hebt is afhankelijk van de vraag waarmee je komt. Heftige traumatische ervaringen kosten meer tijd om te behandelen. Over het algemeen wordt er meestal met 5 consulten gestart om tot een goed zichtbaar resultaat te komen.

De consulten kunnen live plaatsvinden, maar ook online. Het resultaat blijft hetzelfde.

Voor wat voor klachten kan EFT worden toegepast?

EFT kun je voor bijna alle klachten gebruiken. Lichamelijke klachten als bijvoorbeeld migraine, uitblijven van een zwangerschap, trauma, burnout, maar ook patronen als steeds op een ‘voor jou gevoel’ verkeerde huizen gaan terecht komen, patronen die zich herhalen in je hoofd waar je dol van wordt en ga zo maar door...

Wil je meer informatie over EFT of wil je starten met een traject? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.