fbpx
Skip to main content

Ondersteuning vruchtbaarheid

ondersteuning vruchtbaarheidProbeer je zwanger te worden maar lukt het niet? Of wil je je vruchtbaarheid op een natuurlijke manier ondersteunen? Ik help je graag met mijn speciaal samengestelde ondersteuning bij vruchtbaarheid programma. Deze is speciaal samengesteld om de fertiliteit zo goed mogelijk te ondersteunen. Ik vertel je er graag meer over.

Fertiliteits ondersteuning

Niet alleen in mijn praktijk maar ook dichtbij zie ik wat voor frustraties ongewenste kinderloosheid kan geven. Vanuit mijn werkveld zijn er, net als overal in de wereld, veel verschillende visies over vruchtbaarheidsproblematiek. Eén ding staat wel overal als een paal boven water: je wil het gevoel hebben dat je er zelf alles aan gedaan hebt. Dat geeft rust. Daarom heb ik mijn eigen kennis en ervaring ingezet om een speciaal programma samen te stellen ter ondersteuning van de vruchtbaarheid: de fertiliteits yoga cursus.

Het programma is specifiek samengesteld voor wat je lichaam tijdens de verschillende cycli nodig heeft. We combineren integrale yoga, kriya yoga, pranayama en meditatie om optimaal aan je gezondheid te werken. De serie bestaat naast de nodige informatie (een  20 pagina's verdiepend e-book) uit een reeks begeleidende video's zodat je de oefeningen gemakkelijk thuis uit kunt voeren op een moment dat het jou uitkomt.

Yoga en acupunctuur worden samengebracht in de yogahoudingen om jouw lichaam in zo een optimaal mogelijke staat te brengen dat je een zwangerschap kunt dragen. Of om te zorgen dat je lichaam een dusdanig milieu creëert om een baby te kunnen dragen. Per hormonale fase per maand kun je meer dan een uur yoga beoefenen met een bijpassende pranayama en meditatie. In totaal is er meer dan 4.5 uur begeleidend yoga videomateriaal.

hormonale fase per maand is er een uur yoga en afsluitend een bijpassende meditatie bij die fase.

Wil jij ook investeren in je gezondheid en alles doen om je fertiliteit zo optimaal mogelijk te ondersteunen? Schrijf je vandaag nog in! 

Acu-In Yoga cursus


Waarom vruchtbaarheids yoga?

Acu in yoga is een combinatie van acupunctuur en integrale yoga. Chinese geneeskunde en ook yoga zegt dat alles beweging is. Dat klopt ook, want als je stopt met bewegen, dan is er weinig leven meer. Voor de oefeningen en effecten heb gekeken wat er vanuit de Chinese geneeskunde gezien gebeurt in elke hormonale fase per maand - wat heeft er wanneer ondersteuning nodig? Als acupuncturist prik ik normaal gesproken de juiste punten op de meridianen die deze organen stimuleren aan. Nu kun je dat thuis zelf doen door middel van yoga oefeningen en ben je niet afhankelijk van mij.

Mijn uitgangspunt om deze yoga vorm te ontwikkelen is dan ook dat het mij erg prettig lijkt dat je als vrouw zelf een bijdrage kunt leveren aan de bevordering van je vruchtbaarheid. Ik moet er wel bij vermelden dat deze yoga vorm geen garantie biedt op een zwangerschap. Wat ik je wel kan garanderen is dat je bekkengebied goed doorbloed zal zijn en dat je zult ontspannen.

Voordat ik de serie online zette, is het eerst een jaar lang getest door zeven vrouwen. Zes daarvan zijn in die periode in verwachting geraakt. Een super mooi resultaat.

 

Begeleiding tijdens fertiliteitsbehandelingen

Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen ook ondersteuning bieden bij ongewenste kinderloosheid. Door goed voorbereid het traject van IVF/ICSI in te gaan is de kans van slagen om zwanger te worden groter. Ook daarbij help ik je graag. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Contact

Meer weten over hulp bij menstruatie klachten? Kijk dan even hier.