fbpx
Skip to main content

Vrouwelijke aandoeningen

Veel vrouwen vinden moeilijk hun balans. Werken, sporten, sociale contacten onderhouden, huishouden, kinderen en nog veel meer. Door de hoge druk ontstaat al snel een disbalans met tal van vrouwenklachten als gevolg. De reguliere geneeskunde weet niet altijd raad met deze gynaecologische klachten.

Praktijk Yangming is gespecialiseerd in Traditionele Chinese Geneeswijze voor vrouwen en helpt u met het terugvinden van uw balans. Met behulp van acupunctuur, Chinese kruiden en aanpassingen van voeding en levensstijl kunnen we samen veel doen aan uw gynaecologische klachten.

Menstruatieklachten

Een gezonde menstruatiecyclus is in principe vrij van klachten. Toch krijgen veel vrouwen last van zowel lichamelijke als emotionele menstruatieklachten. Deze klachten zijn erg vervelend en kunnen uw dagelijks functioneren beïnvloeden. Acupunctuur kan uw hormoonhuishouding en de energiebalans herstellen. Soms vullen we de behandeling aan met kruidentherapie. Hierdoor krijgt de menstruatie weer een gezond verloop en verdwijnen uw lichamelijke en emotionele klachten. 

Vrouwelijke aandoeningen

Begeleiding tijdens fertiliteitsbehandelingen

Ook bij ongewenste kinderloosheid kunnen acupunctuur en Chinese kruiden uitkomst bieden. Door goed voorbereid het traject van IVF/ICSI in te gaan is de kans van slagen om zwanger te worden groter.

Welke gynaecologische klachten behandelt praktijk Yangming?

Een aantal voorbeelden van door ons te behandelen klachten zijn:

  • Borstaandoeningen: pijn, ontstekingen, niet-kwaadaardige zwellingen
  • Menstruele verstoringen: onregelmatige, hevige, pijnlijke menstruatie, PMS, tussentijdse bloedingen
  • Vaginale aandoeningen: afscheiding, pijn, endometriose, vleesbomen, verklevingen
  • Zwangerschap en postpartum: misselijkheid, stuitligging, infertiliteit (onvruchtbaarheid)
  • Menopauze: opvliegers, nachtzweten

Staat uw klacht er niet bij? Neem dan contact met ons op. De kans is groot dat praktijk Yangming u toch kan helpen.

Afspraak maken