fbpx
Skip to main content

Slapeloosheid? Acupunctuur kan helpen

slapeloosheid acupunctuurEen hele nacht slapen lijkt zo vanzelfsprekend, maar voor veel mensen is niets minder waar. Als u last heeft van slapeloosheid (insomnia) kunt u moeilijk in slaap komen, heeft u moeite met doorslapen of wordt u vanzelf vroeger wakker dan de bedoeling was. Erg vervelend, zeker omdat slaap direct invloed heeft op uw welzijn.

Over slapeloosheid

Er wordt gesproken van slapeloosheid als er sprake is van een langdurig en structureel tekort aan nachtelijke slaap. Wist u dat slapeloosheid gemiddeld genomen meer bij vrouwen voorkomt dan bij mannen? Ook heeft niet iedereen evenveel slaap nodig: sommige mensen zijn met vier uur slapen uitgeslapen, andere hebben acht uur of meer nodig om zich fit te voelen.

Hoe acupunctuur slapeloosheid kan verhelpen

In veel gevallen ontstaat slapeloosheid door oververmoeidheid, stress en andere spanningen. Ook (onverklaarbare) pijn, gebruik van bepaalde medicijnen, alcohol en uw avondritme kunnen invloed hebben op uw nachtrust. Slaapmiddelen lijken een oplossing maar helaas: ze bieden geen blijvende oplossing en kunnen zelfs verslavend werken.

In de Chinese geneeswijze wordt slapeloosheid gezien als een verstoring van het natuurlijke ritme. Er zijn twee soorten energie: Yin (rust) en Yang (actie). Hierin kan een verstoring ontstaan. Door middel van acupunctuur kan deze hersteld worden. Naast de behandeling kijk ik ook naar uw leefpatroon en avondritme. Zo kijken we naar de beste manier om uw slapeloosheid aan te pakken zodat u snel weer lekker kunt slapen.

Wilt u meer weten over acupunctuur bij slapeloosheid? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

 

Wilt u uw slaapprobleem oplossen?

Maak dan een afspraak via onderstaand formulier. Ik kijk graag samen met u hoe ik u kan helpen met uw slaapprobleem.

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt deze behandeling deels of geheel vergoed.

{chronoforms6}afspraak-slaapproblemen{/chronoforms6}

*Indien u verhindert bent (ongeacht de reden), en dit is binnen 48 uur voor de gemaakte afspraak, ben ik genoodzaakt 100% van de kosten in rekening te brengen.

Anja Braber Acupuncturist bij Praktijk Yangming

Anja Braber

 

 

 

"Dankzij Anja slaap ik weer als een roosje. Enorm bedankt! Echt een aanrader."

Anoniem