fbpx
Skip to main content

Vrouwelijke aandoeningen - Kinderwens

Na in november 2008 te zijn gestopt met de pil om deze voor we aan onze kinderwens zouden beginnen de tijd te geven uit mijn lichaam te laten gaan, wilden we in maart 2009 er echt voor gaan.

Waar we in het begin dachten we zien wel hoe het loopt gingen we naarmate de tijd vorderde wat gerichter proberen, maar er gebeurde niets.

Verschillende onderzoeken hebben tot niets geleid, allebei vruchtbaar verklaard en toch volgde er geen zwangerschap. In november 2011 gestart met IUI. Na vijf IUI behandelingen overgestapt op IVF/ICSI waarbij ik meerdere malen overstimulatie heb gehad.

Naast het medische traject heb ik vele alternatieve wegen bewandeld, lichtjestherapie, reiki, iriscopie, voetreflex, reballancing, parergische therapeut etc. Allemaal gaven ze hun zienswijze maar bij niemand voelde ik me echt begrepen. Loslaten? Dat is makkelijk gezegd als je er middenin zit.

Tot ik in oktober 2012 via mijn schoonmoeder bij Anja terecht kwam. Voor acupunctuur en Chinese kruiden geneeskunde. Zelfs dat had ik al een keer geprobeerd bij iemand anders, maar daar werd mij niet goed uitgelegd hoe en wat. Er werden wat naalden geprikt en ik werd alleen in een kamer achter gelaten. Toch gaf mijn schoonmoeder aan dat het bij Anja anders ging. En inderdaad, bij Anja ging het heel anders.

Voor het eerst in al die jaren had ik het gevoel dat iemand mij begreep, wist waar ik het over had en met me meevoelde. Daar waar ik menigmaal, ondanks de rustperiodes die we namen, was ingestort, angstaanvallen kreeg, huilbuien had, gaf zij mij weer het vertrouwen dat het echt mogelijk zou zijn om zwanger te raken. Haar specialisatie in fertiliteit gaf me weer kracht om toch door te gaan.

We gingen aan de slag met acupunctuur en chinese kruiden. Waar bij andere alternatieve geneeswijzen er steeds gehamerd werd op het stoppen met het medische traject, wat je toch niet wilt want je wordt ouder en je wilt alles proberen, kreeg ik bij Anja voor het eerst het gevoel dat het mogelijk was om beide wegen te bewandelen, dat het een het ander niet uitsloot.

Naast het zetten van naalden en voorschrijven van Chinese kruiden, was en is Anja ook een klankbord. Inlevend, meedenkend en vastberaden er alles aan te doen wat in haar macht ligt om je te helpen. Haar behandeling stopt niet als je de deur uitloopt. Je blijft in haar hoofd zitten. Ze blijft nadenken over hoe ze je het beste kan helpen. Wat zijn de mogelijkheden. Dit vind ik echt uniek.

zwangerschapsmassage bij praktijk Yang MingDoor de behandelingen bij Anja kreeg ik gaandeweg weer meer inzicht over wat als ik nooit zwanger raak, al je vriendinnen raken zwanger om je heen en bij mij gebeurde er niks. Het lukte me steeds beter om alles een plekje te geven en rustiger te worden.

Vier IVF/ICSI pogingen volgden, in binnen- en buitenland. Vele onderzoeken en teleurstellingen verder, maar bij Anja mocht ik altijd even mijn ei kwijt. Waar anderen niet wisten wat ze moesten zeggen, had Anja vaak de juiste woorden waardoor je je een stuk beter voelde als je de deur weer uit liep. Ik vind het knap hoe ze het doet, moeder van een lief ventje en ontzettend begaan met haar cliënten. Haar agenda kent geen 9 tot 5, bij nood stond/staat zij ook daarbuiten voor je klaar.

Inmiddels ben ik (spontaan tussen de IVF/ICSI behandelingen door) 37 weken zwanger. Wel heb ik gedurende alle rustperiodes nooit rust genomen van acupunctuur en Chinese kruiden. Deze gaven mij het gevoel dat mijn lichaam dit echt nodig had omdat het anders nog verder uit balans zou raken door alle medische hormonen. Ons kleintje kan elk moment geboren worden, maar ik weet zeker dat ik zonder Anja lichamelijk en vooral geestelijk niet zover was gekomen. Dan had ik dit hele traject niet zo lang vol kunnen houden. Waar het medische traject je leegzuigt en je veel verdrietige momenten oplevert, werd ik bij Anja weer opgeladen en kreeg ik weer de kracht om toch weer door te gaan. Ik kan Anja echt iedereen aanraden.

Inmiddels bevallen van een kerngezonde mooie dochter.

J. 34 jaar