fbpx
Skip to main content

Vrouwelijke aandoeningen - Kinderwens, IVF

Mijn man en ik hadden sinds 2008 een kinderwens. Helaas bleef een zwangerschap uit waar door we naar het ziekenhuis zijn gegaan voor (uiteindelijk) negen IUI-behandelingen en drie IVF-behandelingen. Na de derde IVF-behandeling was ik er helemaal klaar mee, mede doordat er zowel bij mijn man als bij mijzelf geen oorzaak leek te zijn voor het uitblijven van een zwangerschap. Mijn man was er op dat moment nog niet klaar mee, dus na overleg met de artsen in het ziekenhuis kregen we toestemming voor, ditmaal, een ICSI-poging.

Ondertussen kwam een van mijn collega's met het idee om eens naar een acupuncturist te gaan. Zij had zelf goede ervaringen met Anja en had van haar ook gehoord dat de vrouwen die zij behandeld had in verband met ongewenste kinderloosheid inmiddels allemaal zwanger waren geraakt. Aangezien ik op dat moment nog zeer sceptisch tegenover het fenomeen alternatieve geneeswijzen stond, sloeg ik haar advies in eerste instantie in de wind. Later ging ik er eens goed over nadenken en dacht: "Waarom eigenlijk niet? Wat heb ik te verliezen? Niet geschoten is altijd mis, toch?" Ik heb vervolgens contact opgenomen met Anja en ik kon op korte termijn bij haar terecht. Het eerste bezoek viel me meteen al ontzettend mee. Ik had een heel "zweverig" persoon verwacht met bijbehorende zweverige behandelmethodes. Niets was minder waar, want Anja is allesbehalve zweverig.

Ze stelde me wat vragen om een goed beeld van me te krijgen en keek mijn tong en pols na. Ook kreeg ik meteen een acupunctuurbehandeling en Chinese kruiden voorgeschreven. Ondertussen diende ik mezelf ook hormooninjecties toe om meerdere eitjes te laten rijpen. Bij de punctie bleken er zeven eitjes gerijpt te zijn, waarvan er uiteindelijk 6 bevrucht werden. Dit waren er behoorlijk veel in tegenstelling tot de eerdere IVF-pogingen, waarbij er telkens maar een of twee eitjes bevrucht raakten. Zou de acupunctuur dan toch helpen? Ook nadat er twee embryo's waren teruggeplaatst, gingen de behandelingen bij Anja gewoon door en tot onze grote verbazing waren de twee zwangerschapstesten die we zo'n twee weken na de terugplaatsing deden, allebei positief!!! Dat hadden we echt nooit meer durven dromen. Inmiddels ben ik nu 23 weken zwanger van twee jongetjes en alles verloopt voorspoedig.

Voor diegenen die nog twijfelen, maak gewoon een afspraak. Anja is ontzettend aardig en neemt alle tijd voor je. Ze heeft ons zelfs in het weekend geholpen, omdat de terugplaatsing op maandagochtend zou zijn en het goed is om voor en na de terugplaatsing een behandeling te doen. Wij hebben er zeker nooit spijt van gehad!

Inmiddels is Irene bevallen van twee gezonde jongens.