fbpx
Skip to main content

Acupunctuur fertiliteits ondersteuning

Mijn man en ik hebben ruim 4 in een fertiliteitstraject gezeten. Van IUI tot IVF eerst in Rotterdam, daarna in België. Los van het feit dat dit fysiek best wel enige inspanning vergt, vond ik het mentaal veel zwaarder. Iemand adviseerde mij langs Anja Braber ‘de acupuncturist’ te gaan in Middelharnis, aangezien de recensies over kinderwens redelijk positief waren. Acupunctuur is niet iets dat direct bij mij past (dacht ik), maar ik besloot het met beide handen aan te pakken. Baat het niet, schaadt het niet.  

Onze 3e (laatste) IVF poging ondergingen wij in België. 2 maanden voordat we daarmee mochten starten, heb ik Anja opgebeld om te vragen of ze iets voor me zou kunnen betekenen. Ik mocht de week erna gelijk langskomen. Naast haar kundigheid, vond ik het ook fijn om met haar te praten over het hele traject en mijn gevoel erbij.  

Wekelijks had ik een afspraak bij haar en rondom de weken van de terugplaatsing soms een aantal keer per week.  

Voor ons was het bijna niet te geloven, maar na die eerste terugplaatsing in België, ben ik zwanger geworden. Ik geloof er heel erg in dat dit dankzij de Belgen in combinatie met de kundigheid van Anja is gekomen. En ik ben er nog steeds iedere dag dankbaar voor! Mocht je ook in een soortgelijk traject zitten, zou ik iedereen Anja aanraden.