fbpx
Skip to main content

Winters recept: stamppotje

Met lagere temperaturen is het belangrijk dat uw lijf de juiste brandstof krijgt. Ik geef u dan ook graag een recept voor een heerlijk stamppotje.

 

U heeft hiervoor nodig:

  • 1 kg aardappelen
  • 600 gram boerenkool
  • 3 zakjes pijnboompitten
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • amandel- of rijstemelk
  • Peper en zout naar smaak

Gaar de aardappelen en boerenkool. Pureer de aardappelen met amandel- of rijstemelk en meng de puree met de boerenkool. Spoel de zongedroogde tomaten tot de olie er goed af is, maak ze fijn en roer ze door de stamppot. Laat dit nog 5 minuten op een klein pitje garen. Maak het geheel op smaak met peper en zout. Verwarm de pijnboompitten licht en laat ze bruinen in de koekenpan. Na het opscheppen kunt u de pijnboompitten over de stamppot doen. Eet smakelijk!

U kunt met dit recept variëren, bijvoorbeeld met andijvie in plaats van boerenkool en snoeptomaatjes in plaats van zongedroogde tomaten. En als u een echte vleeseter bent, gebruik dan in plaats van tomaatjes gewone spekjes, maar dan wel de biologische variant