fbpx
Skip to main content

Waarom acupunctuur helpt bij hooikoorts

Het hooikoortsseizoen is weer in volle gang. Naar schatting heeft één op de vijf Nederlanders last van de rondvliegende pollen. Heeft u ook last van jeukende ogen, niesbuien of een loopneus? Acupunctuur kan helpen uw klachten te verminderen, zowel preventief als tijdens het seizoen.

 

 

Wanneer u last heeft van hooikoorts reageert uw lichaam overgevoelig op stuifmeelkorrels (pollen). In het voorjaar zit de buitenlucht vol met deze korrels omdat alle bomen, planten en grassen in bloei staan en zich voortplanten. Enkel de windbestuivende bomen en planten veroorzaken hooikoortsklachten. Uw lichaam beschouwt de rondvliegende pollen onterecht als gevaarlijke indringers en reageert vervolgens met de aanmaak van de stof histamine. Deze stof kan diverse hooikoortsklachten veroorzaken.

Wat kan acupunctuur doen?

Bezoekt u een acupuncturist in de periode waarin u al klachten heeft? Dan richt de acupuncturist de behandeling eerst op klachtverlichting. Hoewel acupunctuur goed werkt bij acute hooikoorts, geeft een preventieve behandeling nog betere resultaten. Deze behandeling richt zich namelijk niet alleen op het verlichten van hooikoortsklachten. Ook het afweersysteem van uw lichaam wordt versterkt waardoor u tijdens het seizoen zelf minder of zelfs geen klachten ondervindt.

Hoeveel behandelingen nodig zijn hangt af van de aard en de ernst van uw klachten. Wilt u meer informatie? Uw acupuncturist vertelt u graag meer over de mogelijke behandelingen.