fbpx
Skip to main content

Vrouwelijke 'ongemakken' kun je ook anders benaderen

Veel vrouwen hebben te maken met vrouwen klachten, zoals dit ook wel vaak genoemd wordt. Denk hierbij niet alleen aan problemen en pijn rond de menstruatie, maar bijvoorbeeld ook aan zwanger willen worden wat niet wil lukken. Vaak moet dit weg, want we hebben er geen tijd voor en dit kunnen we niet gebruiken in ons drukke leven. Ik wil u graag laten zien dat dit ook anders kan en vertel u er meer over in deze blog.

Vaak rennen we gewoon door, we hebben het zo druk. Denk aan werk, sporten, contact houden met vrienden en kennissen, het huishouden – en nog veel meer. Het is dan ook niet zo gek dat veel vrouwen hun evenwicht moeilijk kunnen vinden. Zeker als we door te blijven gaan en een pijnlijke menstruatie en andere klachten weg blijven stoppen.

Deze klachten verdwijnen niet door door te blijven gaan, ze zullen juist verergeren. Een lichaam geeft een klacht aan, door deze te accepteren en er bij stil te staan zal deze eerder verdwijnen dan als we door blijven lopen. We hebben namelijk geen tijd voor onze klachten. ‘Acceptatie is de eerste stap op weg naar genezing’.

Acupunctuur en kruiden

Het klinkt misschien wat hard, maar u creëert uw eigen ongemak. U creëert ze zelf door ze niet te accepteren en door te lopen - wat u eigenlijk al gedaan had. Het kan zijn dat u de klachten die u ervaart mee heeft genomen uit uw familielijn. Ook dan zijn deze te herstellen.

Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen u helpen om uw hormonen en energiebalans te herstellen. Op deze manier kan het u ook helpen bij verschillende soorten klachten. Maar we kijken natuurlijk ook naar uw lifestyle en wat u daar in kunt veranderen.

Vaginale aandoeningen

Vaginale aandoeningen zijn er in verschillende vormen, bijvoorbeeld Candida, vaginale atrofie Trichomonas, bacteriële vaginose en endometriose. In de Chinese geneeswijze worden deze aandoeningen Fu Ke genoemd. Dit wordt onderverdeeld in:

  • Menstruele verstoringen (Yue Jing Bing)
  • Abnormale vaginale afscheiding (Dai Xia Bing)
  • Zwangerschapsklachten (Tia Qian Bing / Chan Hou Bing)
  • Allerlei (Za Bing)

Menstruatieklachten

Bij klachten rond de menstruatie kunt u bijvoorbeeld denken aan een te korte of juist een te lange cyclus of te veel of juist te weinig bloeden. Ook uitblijvende menstruaties of pijnlijke cycli kunnen hieruit voortkomen.

Er zijn verschillende manieren die kunnen helpen bij het reguleren van uw cyclus. We gebruiken acupunctuur en Chinese kruiden maar ook het aanpassen van uw voeding en levensstijl. Vooral dat laatste is erg belangrijk. De menstruatie een periode is van loslaten en tijd voor uzelf maken.


Pas uw levensstijl aan op uw lichaam, niet uw lichaam aan uw levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan het doorslikken van de pil of het gebruik van tampons. Menstrueren is een neergaande beweging van Qi. Door een tampon te gebruiken stopt u deze beweging en houdt u afvalstoffen vast.

 

Zwangerschap

Wilt u zwanger worden? Dan is het reguleren van de menstruatie erg belangrijk. In China zeggen ze: ‘Bewerk de grond voor je het zaad plant’. Dit klinkt misschien erg kort door de bocht. Maar als u bedenkt dat Chinezen het lichaam zien als een landschap en het lichaam voortdurend bekijken vanuit de natuur, dan kunt u het misschien wel begrijpen.

Tijdens de zwangerschap is het fijn om het lichaam en de baby te ondersteunen. Een zwangerschap vraagt veel van het lichaam, het kan dan ook letterlijk een 'steuntje in de rug' gebruiken. Kruiden en acupunctuur kunnen hierbij helpen. Ook het niet (goed) op gang komen van de borstvoeding is te ondersteunen met Chinese kruiden en acupunctuur.

Uitblijven zwangerschap

Ook bij ongewenste kinderloosheid kunnen Chinese kruiden en acupunctuur ondersteuning bieden. Beide kunnen gebruikt worden naast een IUI/IVF/ICSI traject, zowel bij de voorbereiding als tijdens de behandeling. Daarnaast kunnen de kruiden in combinatie met acupunctuur ook ingezet worden om de bijwerkingen van hormoonmedicatie te balanceren.

Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd in Traditionele Chinese Geneeswijze voor vrouwen en al veel vrouwen mogen helpen. Ik help u ook graag, ook als uw klachten wellicht niet genoemd zijn of op de website vermeld worden. Neem gerust vrijblijvend contact met me op.