fbpx
Skip to main content

Ondersteuning na vaccinaties

Vermoeidheid, ineens opduikende menstruatieklachten, spierpijn en slapeloosheid. Zomaar een handjevol klachten die na een vaccinatie op kunnen duiken. De klachten zijn vaak vaag maar duren langere tijd. Heel vervelend, en natuurlijk wil je er zo snel mogelijk vanaf. Ik vertel je graag wat acupunctuur kan betekenen bij klachten na een vaccinatie.

Let op: De informatie in dit artikel heeft betrekking tot vermoedelijke bijwerkingen, dit wil zeggen medische incidenten die na het gebruik van een geneesmiddel zijn waargenomen, maar niet noodzakelijk gerelateerd zijn aan of veroorzaakt zijn door dat geneesmiddel. De informatie over vermoedelijke bijwerkingen mag dan ook niet geïnterpreteerd worden in de betekenis dat het geneesmiddel of de werkzame stof leidt tot het genoemde effect of niet veilig zou zijn.

Lang(er) aanhoudende klachten

Het seizoen van de kwaaltjes is weer in volle gang. Of het nu gaat om een griepje of helaas een coronabesmetting, je hoort het steeds meer om je heen. Door middel van vaccinaties beschermen we ons tegen een virus. Soms heb je daarna last van vermoeidheid. Erg vervelend, maar vervelender wordt het nog als de klachten langer aanhouden. Ik ontmoet in mijn praktijk regelmatig patiënten die met dit soort klachten rondlopen. Wist je dat acupunctuur ook hierbij ingezet kan worden?

Voorbereiding voor een vaccinatie

Wanneer je een vaccinatie op de planning hebt staan of je vindt het bijvoorbeeld erg spannend om een vaccinatie te krijgen, is het verstandig om je lichaam hier op voor te bereiden. Neem bijvoorbeeld extra vitamine C, zink, magnesium, calcium en vitamine D. Voor en na je vaccinatie kunnen ook acupunctuur en Chinese kruiden de nodige ondersteuning bieden. Natuurlijk kun je ook dan nog klachten krijgen, maar over het algemeen houden deze dan minder lang aan.

De voorbereiding met kruiden en acupunctuur doet niet af aan de werking van de vaccinatie. Acupunctuur en kruiden werken alleen op de klachten die je op dat moment hebt. De vaccinatie zelf doet wat hij moet doen.

Ook letten op je voeding kan bijdragen aan het zo optimaal mogelijk voorbereiden en onderhouden van je lichaam. Denk bijvoorbeeld eens aan verse soep, donkergroene groenten, gekiemde zaden (alfalfa, congee met quinoa) ect.

Klachten na een vaccinatie

De klachten waarmee mensen mijn praktijk bezoeken, zijn zeer divers. Van menstruatieklachten tot duizelingen, allerlei soorten hoofdpijn, buikpijn en algehele malaise. Het komt ook voor dat al langer bestaande klachten verergeren na een vaccinatie waardoor ze nog meer opvallen. Kortom: een zeer groot scala aan (aanhoudende) klachten en pijntjes. Gelukkig is acupunctuur bij vrijwel alle klachten goed in te zetten.

Belangrijk om hierbij in het achterhoofd te houden is dat iedereen anders is, en dus ook ieders klachten en behandeling uniek is. Alle behandelingen die ik in de praktijk uitvoer zijn speciaal afgestemd op de cliënt.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Stuur me gerust een berichtje voor meer informatie.