fbpx
Skip to main content

NKO (Negatieve Kern Overtuiging)

Onze overtuigingen creëren onze realiteit. Dus je onbewuste negatieve overtuigingen creëren onze negatieve realiteit. EFT (Emotional Freedom Techniques) richt zich op het transformeren van deze negatieve overtuigingen zodat je weer vooruit kunt in jouw leven en je verder kunt ontwikkelen. Onder fysieke, psychische, relationele en spirituele klachten zitten – meestal onbewust – negatieve overtuigingen. Deze zijn gebaseerd op oude ervaringen, generalisaties, familie overtuigingen, culturele overtuigen, etc.

Iedereen heeft een NKO

Iedereen heeft een Negatieve Kernovertuiging, een NKO. En deze negatieve kernovertuiging begint altijd met: "ik ben een oelewapper" (bijvoorbeeld), wat eigenlijk betekent dat je denkt: "ik ben niet goed genoeg". Jouw NKO is de drijfveer voor je gedrag. Het is een stressreactie, een geconditioneerde reactie. En stresspatronen worden ondersteund door jouw overtuigingen.

De NKO is de belangrijkste en grootste stressor in je leven. Maar deze overtuiging is natuurlijk niet waar. En het is niet de enige, want hij wordt ondersteund door allerlei andere overtuigingen die deze NKO in stand houden.

De NKO zal nooit helemaal weggaan maar als je jezelf er bewust van bent, dan herken je hem en zul je er minder last van hebben.

"Dat wat je gelooft is je wereldbeeld, hoe je het beleeft. Dit is heel bepalend hoe je dingen ervaart."

Kortom, achter elke lichamelijke en geestelijke klacht zit ook een overtuiging, een patroon, een zielsoorzaak. Deze is te achterhalen met EFT. En sterker nog, als je de oorzaak van jouw klacht niet oplost dan komt de klacht terug. Dit kan zijn in hetzelfde beeld maar ook in een ander ziektebeeld.