fbpx
Skip to main content

Eerste hulp bij hooikoorts

Branderige en jeukende ogen, een verstopte neus, niezen en een dikke keel. De hooikoorts klachten nemen momenteel enorm toe, maar nu de praktijk gesloten is kan ik ze helaas niet verlichten met acupunctuur. Gelukkig zijn er nog een aantal andere methoden die u zelf toe kunt passen om van de vervelende hooikoortsklachten af te komen of ze op zijn minst te verminderen. Ik vertel u er graag meer over.

Bij de behandeling van hooikoortsklachten gebruik ik vaak een combinatie van acupunctuur en Chinese kruiden. Dat eerste is op dit moment helaas niet mogelijk, maar Chinese kruiden behoren zeker nog wel tot de mogelijkheden. Eén van de dingen die u zelf kunt doen, is het maken van een kruidenthee. Denk onder andere aan:

Zoethout en gember

Gebruik per kom heet water 1/4 theelepel zoethout en 1/4 theelepel gember. Laat dit geheel 10 minuten trekken. Drink deze thee driemaal per dag.
Let wel op: gebruik geen zouthoutwortel als u een te hoge bloeddruk heeft!

Laurierblad en honing

Laat 1/2 theelepel laurierblad en1 theelepel honing 10 minuten trekken in heet water. U kunt deze thee twee- tot driemaal daags drinken.

Thee bij ademhalingsklachten

Heeft u het benauwd (ademnood) of is uw neus verstopt? Meng dan 1/4 kop uiensap met 1 theelepel honing en 1/8 theelepel zwarte peper. Deze thee geeft ook onmiddelijke verlichting bij astmaklachten.

Chrysanthemum thee

Als laatste maar zeker niet als minste in dit rijtje is er de Chrysanthemum thee. Deze komt rechtstreeks uit de Chinese kruidengeneeswijzen en is te online te verkrijgen, maar bijvoorbeeld ook bij Eko winkels. Het geeft verlichting bij jeukende en branderige ogen, verlicht de symptomen van verstopte neus en niezen. U kunt deze thee zeker ook inzetten bij verkoudheidssymptomen.

Ik hoop dat deze tips uw hooikoortsklachten in deze toch al moeilijke tijd kunnen verlichten. Natuurlijk wens ik u veel gezondheid toe en hoop ik dat ik u toch snel weer in mijn praktijk mag begroeten. Mochten u vragen hebben, ben ik natuurlijk altijd per email en telefonische bereikbaar.