fbpx
Skip to main content

Chinese geneeswijzen en PCOS

U heeft een kinderwens maar een zwangerschap blijkt niet zo vanzelfsprekend. En er kan na onderzoek PCOS worden vastgesteld. Naar schatting komt dit bij 5 tot 10 procent van de vrouwen voor, maar in de praktijk misschien nog wel meer. Ik zet mijn ruime kennis van Chinese geneeswijzen graag in om u te helpen en vertel u er graag meer over.

Wat is PCOS?

PCOS staat voor Polycystic Ovarian Syndrome. Dit is een verzamelnaam voor heel veel verschillende symptomen die ervoor zorgen dat u ongewenst kinderloos blijft. Veelgehoorde klachten zijn amenorrhoea (het uitblijven van menstruatie) en hirsutisme (een te veel aan het mannelijke hormoon).

PCOS wordt gekarakteriseerd door te kleine follikels. Dit door een storing in het ovariële enzym systeem, welke nodig is voor de normale productie van oestrogeen.

 

Het inzetten van Chinese geneeswijzen

Door de jaren heen heb ik al veel vrouwen met PCOS mogen ondersteunen op weg naar een zwangerschap, met of zonder IUI, IVF of een ICCI traject. Met een op maat gemaakt plan, want iedere vrouw en iedere situatie is anders, zetten we acupunctuur, Chinese kruiden en voedingsadvies in. Zo vormen ze samen een mooie ondersteuning waarmee al hele mooie resultaten geboekt zijn. Daar leest u hier meer over in de recensies op mijn website. Ik kan wel met trots vertellen dat ik door de jaren heen een schoenendoos vol met geboortekaartjes heb verzameld.

Ik sta voor u klaar

Bent u benieuwd hoe Chinese geneeswijzen u kunnen helpen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.