fbpx
Skip to main content

Chinese geneeswijzen en COVID-19

We zitten nog middenin de tweede lockdown. Dit betekent dat er nog veel dingen anders zijn dan anders, ook binnen de praktijk. Toch is er genoeg te vertellen, bijvoorbeeld over de combinatie met Chinese geneeswijzen bij herstel na een infectie met het coronavirus.


Voor we beginnen wil ik één ding voorop stellen: behandeling van covid-patiënten doe ik alleen in samenwerking met een Westerse arts. Daarnaast wordt er momenteel alleen op verwijzing van de huisarts en medische indicatie behandeld in de praktijk. Uiteraard worden hierbij alle nodige preventieve maatregelen genomen. Wanneer het weer kan en mag, worden de ontspannings- en schoonheidsbehandelingen ook weer opgepakt.

Revalidatie na COVID-19

Een besmetting met het coronavirus is in veel gevallen helaas nog niet afgelopen wanneer iemand klachtenvrij is. Ik zie verschillende cliënten in de praktijk met tal van langdurige naweeën. Van extreme vermoeidheid, droge ogen en slechtziendheid tot kortademigheid. Heel erg vervelend en ze kunnen nog flink belemmerend zijn in het dagelijks leven ook. Gelukkig is gebleken dat traditionele Chinese geneeswijzen een mooie aanvulling kunnen zijn. We hebben in samenwerking met Westerse geneeswijzen al mooie resultaten mogen behalen!

Chinese kruiden en het immuunsysteem

Eén van de belangrijke dingen om te doen in deze tijd waarin we ook veel binnen zitten, is aandacht besteden aan ons immuunsysteem, onze afweer. Chinese Kruiden kunnen hierbij helpen. Hierbij is het wel belangrijk dat de kruidenformule niet zomaar ingezet wordt, maar onder begeleiding van een deskundige. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact met me op.