fbpx
Skip to main content

AGE's veroorzaken een verouderende huid

Wist je dat AGE’s (Advanced Glucation End Products) ervoor kan zorgen dat je huid er minder goed uit gaat zien? Dat je huid haar elasticiteit en stevigheid sneller zal verliezen? Het zijn schadelijke verbindingen die het lichaam niet goed kan verwerken. Na jaren en jaren hopen ze zich op in organen en ook in je huid. 

Wat zijn AGE's?

AGE's zijn schadelijke verbindingen die ontstaan wanneer eiwitten of vetten in de bloedbaan worden gecombineerd met suiker. Voedingsmiddelen die op hoge temperaturen worden bereid, bevatten vaak veel AGE's. Hoewel het lichaam beschikt over mogelijkheden om deze schadelijke stoffen af te breken, kunnen ze zich ophopen als je er te veel van binnenkrijgt. 

Oorzaak huidproblemen

De oorzaak is dus met name het teveel binnenkrijgen van suiker. Het zorgt o.a. voor ouderdomsvlekken en het nestelt zich graag in onderhuids vetweefsel en zo kan het bijdragen aan het ontstaan van cellulitis. Geen fijne berichten.

Oplossing

De oplossing voor de huidproblemen is eenvoudig. Naast het beperken van suiker en het stimuleren van het eten van groenten en fruit, is het drinken van verse citroenmelisse thee een uitkomst. Hier zijn verschillende onderzoeken naar gedaan. Uit deze onderzoeken werd duidelijk dat bij proefpersonen de huid verbeterde en er zichtbaar jonger uit ging zien, en ouderdomsvlekken verdwenen. Naast deze eigenschap van het vernietigen van AGE’s heeft het planten van citroenmelisse thee ook de eigenschap om je tuin rondom je huis energetisch schoon te houden.