fbpx
Skip to main content

Acupunctuur: stoppen met roken

Stoppen met roken is iets van alle tijden, niet alleen voor de goede voornemens van het nieuwe jaar. Wist u dat acupunctuur u kan ondersteunen bij het stoppen? Het haalt namelijk de zin in een sigaret weg. Ik vertel u er meer over in deze blog.

 

Wist u dat 70% succesvol stopt met roken na ooracupunctuur behandelingen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ook als u acupunctuur als ondersteuning bij het stoppen met roken in wilt zetten, moet u als eerste 100% achter uw besluit om te stoppen staan. Stoppen met roken is namelijk eerder moeilijk door de sterke ontwenningsverschijnselen die optreden, dan door de trek in een sigaret.

Ooracupunctuur

Een acupunctuurbehandeling draagt bij aan het verminderen van de ontwenningsverschijnselen. In de meeste gevallen moet u denken aan één behandeling per week en dat gedurende vijf weken. Voor de behandeling van stoppen met roken gebruik ik in mijn praktijk altijd ooracupunctuur.

De behandeling

Tijdens de behandeling worden er zeven dunne naaldjes in het oor geplaatst. Daarnaast worden er twee verblijfsnaaldjes geplaatst in beide oren. Deze dienen als ondersteuning van de behandeling en blijven tot de volgende behandeling zitten. De verblijfsnaaldjes worden geplaatst op zogenaamde An-Shen punten, deze helpen bij het kalmeren van de geest.

Verblijfsnaaldjes

Stoppen met roken kan veel doen met uw gedrag en emoties, u kunt bijvoorbeeld sneller boos worden. De verblijfsnaaldjes helpen om dit te temperen: ze nemen de pieken van de emotie weg. Daar waar iemand de emotie op voelt komen en dan tot uitbarsting zou komen, stopt deze emotie.

Wilt u ook acupunctuur ter ondersteuning van het stoppen met roken? Neem gerust contact met me op voor meer informatie.