fbpx
Skip to main content

Acupunctuur & rugklachten

Heeft u met regelmaat last van rugpijn? Erg vervelend, maar het komt vaak voor. Zo heeft één op de vijf Nederlanders er weleens last van. Natuurlijk wilt u wel zo snel mogelijk van uw klachten af. Acupunctuur kan helpen bij rugklachten. Ik vertel u er graag meer over.

Rugklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan medische klachten, maar ook een verkeerde houding, verkeerd bewegen en een verkeerd beweegpatroon hebben invloed. U kunt zo’n last van uw rug hebben dat het uw dagelijkse bezigheden in de weg zit. Ook kan de pijn uitstralen naar bijvoorbeeld uw nek of benen. Kortom: genoeg reden om zo snel mogelijk van uw rugpijn af te willen.

Rugpijn aanpakken met acupunctuur

Acupunctuur bestaat al meer dan 2000 jaar en wordt al eeuwen ingezet om verschillende klachten te behandelen - ook rugklachten. Het helpt onder andere om pijnklachten te verminderen, maar ook om de vervelende gevolgen van uw rugpijn aan te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vermoeidheid en problemen met slapen. In feite helpt acupunctuur bij rugklachten dus voor het complete plaatje. Het is meer dan alleen symptoombestrijding.

Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur werkt met de energiebalans in het lichaam. Door de meridianen van ons lichaam loopt namelijk Yinne en Yange energie. Dit wordt ook wel Qi genoemd. Op deze meridianen liggen specifieke punten, deze zijn met elkaar verbonden. Bij acupunctuur wordt er met hele dunne naaldjes in het bindweefsel van deze punten geprikt. Op deze manier kan de energiebalans in het lichaam hersteld worden, waardoor uw klachten afnemen en uiteindelijk zelfs helemaal kunnen verdwijnen.

Hoe ga ik te werk bij rugklachten

Een acupunctuurbehandeling bij rugklachten begint altijd met een gesprek. We bespreken uw klachten en of er omstandigheden zijn die er invloed op zouden kunnen hebben. Hierna kan de diagnose gesteld worden. Aan de hand hiervan stel ik een persoonlijk behandelplan voor u op, indien nodig en indien gewenst kunnen we hierbij acupunctuur ook met Chinese kruiden combineren.

Het belangrijkste bij acupunctuur en rugklachten is dat het altijd een persoonlijke aanpak vereist. Geen enkel persoon en geen enkele klacht zijn immers hetzelfde. Als u overweegt om acupunctuur in te zetten voor uw rugpijn, adviseer ik u dan ook altijd om eens langs te komen of contact met me op te nemen (geheel vrijblijvend). Zo kunnen we samen kijken wat het beste bij u en uw rugklachten past.