fbpx
Skip to main content

Acupunctuur bij kinderen

acupunctuur bij kinderenHeeft uw dochtertje last van buikpijn of is uw zoontje een huilbaby? Acupunctuur bij kinderen kan ingezet worden om verlichting te geven bij verschillende klachten, zowel bij lichamelijke ongemakken als psychische uitdagingen. Niet de acupunctuur die u gewend bent bij volwassenen, maar bijvoorbeeld een speciale behandeling met handgrepen. Acupunctuur bij kinderen wordt onder andere toegepast bij:

  • Huilbaby’s
  • Bedplassen
  • Chronische verkoudheid
  • Allergieklachten
  • Hoog sensitiviteit
  • Slecht eten

Waarom acupunctuur bij kinderen?

De ervaring leert dat jonge kinderen en baby’s opvallend goed reageren op een acupunctuurbehandeling. Dit komt omdat het energiesysteem in hun lichaam nog zuiver en in ontwikkeling is. Hierdoor zijn eventuele verstoringen goed in kaart te brengen en zijn veel klachten en aandoeningen goed te behandelen.

Daarnaast is het zo dat bij kinderen, vooral hele jonge kinderen, het afweersysteem en spijsverteringsstelsel nog volop in ontwikkeling zijn. U kunt zich wel voorstellen dat ze hierdoor sneller bloot staan aan invloeden van buitenaf. Acupunctuur kan helpen om klachten die hieruit voortkomen te verbeteren.

De behandeling -  zónder naaldjes

In veel gevallen worden er bij jonge kinderen geen naaldjes gebruikt voor de acupunctuurbehandeling maar speciale handgrepen, ook wel Tui Na genoemd. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor kleine kinderen van 0 tot ongeveer 10 jaar.

De handgrepen werken als massagetechniek en werken in op spieren, meridianen en organen. Op deze manier kunnen eventuele verstoringen en blokkades in energie op een natuurlijk manier opgelost worden, waardoor klachten verminderen. Soms maak ik ook gebruik van de pointer plus, dit is een apparaatje dat ik op de acupunctuurpunten zet, deze geeft hier een impuls. Dit doet geen pijn, uw kind zal er niets van voelen. Ook het combineren van de behandeling met Chinese kruiden behoort tot de mogelijkheden.

Een behandeling duurt ongeveer een halfuur, hoe vaak deze herhaald moet worden is per situatie en per klacht verschillend. Ik geef u ook uitleg over hoe u Tui Na handgrepen thuis kunt toepassen, zo komen we samen tot het beste resultaat voor uw kind.

Meer weten of een afspraak maken?

Wilt u meer weten over acupunctuur bij kinderen of een afspraak nemen? Neem dan gerust contact met mij op, ik help u en uw kind graag verder.