fbpx
Skip to main content

De schildklier en EBV

Binnenkort start ik in de praktijk met een speciaal programma voor mensen die te maken hebben het schildklieraandoeningen of -klachten. In deze blog vertel ik u meer over de schildklier en het Epstein-Barr virus.

 

Voor ik met deze blog begin wil ik eerst wat vertellen over mijn bevindingen over ziektebeelden. Let wel: het zijn mijn bevindingen en deze komen voort uit mijn referentie kader, ik zeg niet dat ik de wijsheid in pacht heb. Sommige mensen denken dat het hun eigen schuld is dat ze iets aan hun schildklier hebben. Ik denk niet dat het uw schuld is. Het is ook niet zo dat God u straft of het universum u op de hielen zit met allerlei vervelende zaken.

Het is ook niet uw eigen immuunsysteem dat verantwoordelijk is voor hyperthyroïdie, hypothyroïdie, Hashimoto, tumoren, cystes en weefselbeschadiging aan de schildklier, Graves, enzovoorts. Ik denk dat het het Epstein-Barr virus (EBV) is dat erachter zit, hier is erg veel over geschreven en onderzoek naar gedaan.

EBV virus

EBV komt uit de herpes familie en is hetzelfde virus dat Pfeiffer veroorzaakt. Het bestaat al meer dan 100 jaar en kan zorgen voor een heel scala aan klachten. Door vele triggers kan het EBV het lichaam binnenkomen, bijvoorbeeld bij verminderde weerstand door schimmels of stress. Als het virus al in het lichaam zit, wacht het ook op triggers om zijn kans waar te nemen. Als het virus eenmaal binnen is, kan het makkelijk doorgaan naar de lymfeklieren, organen, lever en schildklier, en van daaruit naar het zenuwstelsel.

Voeding

Het Epstein-Barr virus doet zich ten goed doet aan diverse vormen van vet, bijvoorbeeld uit varkensvlees en ei, maar ook toxische zware metalen. Een verandering van voedingspatroon en het laten staan van bepaalde voedingsstoffen kan verschil maken. Wist u dat er groenten zijn die een positief effect kunnen hebben? Artisjokken bijvoorbeeld, maar ook asperges, aloë vera en selderij.

Schildklierprogramma

In april start ik in de praktijk met een programma voor mensen die te maken hebben met Hashimoto, Graves, Hypertheriodie of Hypertheriodie of Thyroid nodules of mensen waarvan de schildklier verwijderd is. Tijdens dit pittige programma maken we gebruik van de combinatie voeding, Chinese kruiden, acupunctuur en yoga. Het programma duurt drie maanden, maar het is belangrijk dat u zich ook daarna aan de voedingsadviezen houdt.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of het ondersteunende schildklierprogramma? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.