fbpx

Chinese geneeswijzen en PCOS

chinese geneeswijzen pcosU heeft een kinderwens maar een zwangerschap blijkt niet zo vanzelfsprekend. En er kan na onderzoek PCOS worden vastgesteld. Naar schatting komt dit bij 5 tot 10 procent van de vrouwen voor, maar in de praktijk misschien nog wel meer. Ik zet mijn ruime kennis van Chinese geneeswijzen graag in om u te helpen en vertel u er graag meer over.

Wat is PCOS?

PCOS staat voor Polycystic Ovarian Syndrome. Dit is een verzamelnaam voor heel veel verschillende symptomen die ervoor zorgen dat u ongewenst kinderloos blijft. Veelgehoorde klachten zijn amenorrhoea (het uitblijven van menstruatie) en hirsutisme (een te veel aan het mannelijke hormoon).

PCOS wordt gekarakteriseerd door te kleine follikels. Dit door een storing in het ovariële enzym systeem, welke nodig is voor de normale productie van oestrogeen.

Lees meer: Chinese geneeswijzen en PCOS

Eerste hulp bij hooikoorts

hooikoorst verlichten tips
Branderige en jeukende ogen, een verstopte neus, niezen en een dikke keel. De hooikoorts klachten nemen momenteel enorm toe, maar nu de praktijk gesloten is kan ik ze helaas niet verlichten met acupunctuur. Gelukkig zijn er nog een aantal andere methoden die u zelf toe kunt passen om van de vervelende hooikoortsklachten af te komen of ze op zijn minst te verminderen. Ik vertel u er graag meer over.

Lees meer: Eerste hulp bij hooikoorts

Acupunctuur & rugklachten

acupunctuur rugpijnHeeft u met regelmaat last van rugpijn? Erg vervelend, maar het komt vaak voor. Zo heeft één op de vijf Nederlanders er weleens last van. Natuurlijk wilt u wel zo snel mogelijk van uw klachten af. Acupunctuur kan helpen bij rugklachten. Ik vertel u er graag meer over.

Lees meer: Acupunctuur & rugklachten