fbpx

Zomervakantie


Beste bezoeker van Praktijk Yangming,

 

In verband met de zomervakantie werk ik de aankomende weken met aangepaste openingstijden. Van week 29 t/m week 34 werk ik alleen op dinsdag en woensdag van 9.00 tot en met 16.00 uur. Week 33 is de praktijk de hele week gesloten.

Lees meer: Zomervakantie

Het lichaam als leermeester

het lichaam als leermeester
'Ons lichaam draagt onze geschiedenis en vertelt je alles dat je moet weten.' Een wijze les die een leraar me ooit meegaf. Tot op de dag van vandaag werk ik dagelijks met deze theorie in mijn praktijk. In de Chinese geneeswijzen werken we dan ook met de energiek van de organen. Je lichaam geeft je iedere dag namelijk allerlei boodschappen door. Hoe dat werkt? Ik vertel je er graag meer over.

Lees meer: Het lichaam als leermeester

Chinese geneeswijzen en PCOS

chinese geneeswijzen pcosU heeft een kinderwens maar een zwangerschap blijkt niet zo vanzelfsprekend. En er kan na onderzoek PCOS worden vastgesteld. Naar schatting komt dit bij 5 tot 10 procent van de vrouwen voor, maar in de praktijk misschien nog wel meer. Ik zet mijn ruime kennis van Chinese geneeswijzen graag in om u te helpen en vertel u er graag meer over.

Wat is PCOS?

PCOS staat voor Polycystic Ovarian Syndrome. Dit is een verzamelnaam voor heel veel verschillende symptomen die ervoor zorgen dat u ongewenst kinderloos blijft. Veelgehoorde klachten zijn amenorrhoea (het uitblijven van menstruatie) en hirsutisme (een te veel aan het mannelijke hormoon).

PCOS wordt gekarakteriseerd door te kleine follikels. Dit door een storing in het ovariƫle enzym systeem, welke nodig is voor de normale productie van oestrogeen.

Lees meer: Chinese geneeswijzen en PCOS