Recensies

Enkele recensies van vrouwen die in verwachting zijn geraakt met behulp van acupunctuur, Chinese kruiden en voeding.


acupunctuur als hulp bij zwanger wordenHoi hoi,

Via een vriendin ben ik bij Anja Braber acupunctuur gaan doen. Omdat wij in aanmerking kwamen voor een IUI behandelingen. Uiteindelijk is dit IVF geworden. Eigenlijk was ik niet overtuigd van acupunctuur. Maar nu zou ik het iedreen aanraden!!

Ik heb mezelf in die 6.5 jaar tijd van een hormonen achtbaan nog nooit zo goed gevoeld. Ik kan een heel verhaal schrijven, maar acupunctuur moet je ondergaan, vol houden en zelf ervaren. Ik ben ongeveer 1.5 jaar onder behandeling bij Anja geweest, ik kreeg zowel acupunctuur behandelingen als Chinese kruiden voorgeschreven. Dit voor de zwangerschap, tijdens en na de zwangerschap.

Ik ben er van overtuigd dat het werkt:
Poging 1 van de IVF was niet gelukt.
Poging 2 was wel gelukt !!

We hebben nu een gezonde dochter van 4 maanden oud en het gaat super. Alle andere klachten die ik had zijn met acupunctuur afgenomen en weg gegaan.

Dank je wel Anja ik ben je zo dank baar !!

Groetjes Nathalie


Een goede vriendin raadde mij aan om mijn problemen eens aan Anja van praktijk Yangming voor te leggen, om met haar bespreken en te kijken of ze mij zou kunnen helpen. Zo gezegd zo gedaan. We hebben een uitgebreide intake gehad, zodat ze een goed totaal beeld van mij en mijn klachten kreeg.

Ik had destijds last van overgewicht door niet goed functionerende darmen en ik probeerde zonder succes zwanger te worden. Na 4 jaar prikpil, waar ik inmiddels 2 jaar mee gestopt was kwam er geen menstruatie. Anja is begonnen met mijn spijsvertering aan te pakken. Dit met erg weinig naalden, opdat mijn lijf daardoor meer op krachten zou komen. Ik hield mezelf tot die tijd met red bull en roken op de been. Aangezien ik een grote angst voor naalden heb ging de vriendin de eerste keer met me mee.

Anja liet mij mee ademen zodat ik het prikken bijna niet voelde. Daarbij hield ze me continue in de gaten of het goed met me ging en leidde ze me af met leuke gesprekken. Vanaf de derde keer durfde ik alleen te gaan, ik had ondertussen zo'n vertrouwen in haar ontwikkeld dat het prima ging. Vanaf dat moment ben ik geregeld alleen naar haar gegaan en ze zorgt er nog altijd voor dat ik het amper voel en dat ik de naalden niet zag.

Met acupunctuur van Anja zijn mijn darmklachten zo goed als onder controle. Maar voor mij het meeste belangrijke, ben ik nu trotse moeder van een 5 maanden oud zoontje. Anja heeft door middel van acupunctuur mijn menstruatie weer op gang gebracht. En vervolgens nam mijn lichaam met haar steun de natuurlijke functies weer over. Sindsdien heeft ze mij bij nog meer kwaatljes geholpen zoals het verhogen van de borstvoeding productie en het behandelen van nacht zweten, wat geheel verdwenen is.

Ik raad iedereen aan, die over acupunctuur nadenkt, om langs Anja te gaan. Ze is een acupuncturiste met gevoel voor jouw als mens. Ze stelt je echt op je gemak, doet een leuk praatje met je als je daar prijs op stelt en levert voor zover ik het heb mogen ervaren uiststekend werk!

Anja, ik kan je niet genoeg bedanken voor je hulp met mijn kleine wondertje en alle andere dingen! Ik kom graag weer bij je voor andere behandelingen!

J.R. uit Zuidland


acupunctuur bij zwangerschapIk was op zoek naar een acupuncturist omdat ik mijzelf, zoals men dat noemt, niet goed geaard voelde. Voordat ik contact zocht met Anja had ik gesproken met een medium, waar ik erg veel aan heb gehad. Zij adviseerde me de acupunctuur, waar ik al enige tijd mee in mijn hoofd rond liep, zeker door te zetten. Zo ben ik bij Anja terecht gekomen.

Het intake-gesprek dat ik met Anja had voelde al fijn. Anja straalt een bepaalde rust uit, wat ik erg prettig vond maar ook wel even aan moest wennen. Ondanks dat ik wat sceptisch was, heb ik de behandeling bij Anja "open minded" doorlopen. Een bijkomstigheid waarvoor ik voor Anja koos, was haar specialisme bij kinderwens en problemen daar rondom. Dat ik me niet goed geaard voelde kwam mede door een kinderwens die door lichamelijke problemen en persoonlijke omstandigheden bemoeilijkt werd. Alles tezamen leek Anja daarom voor mij de juiste persoon.

De behandelingen zijn in mijn ervaring ongedwongen, en worden goed doorgesproken. Tijdens de behandeling speelt er kalmerende muziek. Naast de acupunctuur op zich heeft Anja voor mij ook een persoonlijk kruiden 'plan' voorgeschreven.

Ik voelde me zeer goed bij de behandeling, heeft me lichamelijk én geestelijk zeker tot rust gebracht, en de grote verassing was dat ik na enkele behandelingen kon mededelen dat ik in blijde verwachting was! Het klinkt ongeloofwaardig en voor u die dit leest misschien als een verkooppraatje, maar ik kan met trots zeggen dat ik moeder heb mogen worden van een prachtige zoon die inmiddels alweer acht maanden is. Ik zal niet zeggen dat de acupunctuur op zich mijn wonder heeft gebracht, maar ik ben er wel van overtuigd dat de behandeling bij Anja mij dusdanig lichamelijk en geestelijk effect op had om mijn lichaam in staat te stellen het, wat leek, onmogelijke toch mogelijk te maken.

Voor diegene die twijfelt, dat deed ik ook, maar ik ben er open minded aan begonnen en ik wil zeggen:

Luister naar je lichaam en je gevoel!

Anoniem
28 jaar


Na in november 2008 te zijn gestopt met de pil om deze voor we aan onze kinderwens zouden beginnen de tijd te geven uit mijn lichaam te laten gaan, wilden we in maart 2009 er echt voor gaan.

Waar we in het begin dachten we zien wel hoe het loopt gingen we naarmate de tijd vorderde wat gerichter proberen, maar er gebeurde niets.

Verschillende onderzoeken hebben tot niets geleid, allebei vruchtbaar verklaard en toch volgde er geen zwangerschap. In november 2011 gestart met IUI. Na vijf IUI behandelingen overgestapt op IVF/ICSI waarbij ik meerdere malen overstimulatie heb gehad.

Naast het medische traject heb ik vele alternatieve wegen bewandeld, lichtjestherapie, reiki, iriscopie, voetreflex, reballancing, parergische therapeut etc. Allemaal gaven ze hun zienswijze maar bij niemand voelde ik me echt begrepen. Loslaten? Dat is makkelijk gezegd als je er middenin zit.

Tot ik in oktober 2012 via mijn schoonmoeder bij Anja terecht kwam. Voor acupunctuur en Chinese kruiden geneeskunde. Zelfs dat had ik al een keer geprobeerd bij iemand anders, maar daar werd mij niet goed uitgelegd hoe en wat. Er werden wat naalden geprikt en ik werd alleen in een kamer achter gelaten. Toch gaf mijn schoonmoeder aan dat het bij Anja anders ging. En inderdaad, bij Anja ging het heel anders.

Voor het eerst in al die jaren had ik het gevoel dat iemand mij begreep, wist waar ik het over had en met me meevoelde. Daar waar ik menigmaal, ondanks de rustperiodes die we namen, was ingestort, angstaanvallen kreeg, huilbuien had, gaf zij mij weer het vertrouwen dat het echt mogelijk zou zijn om zwanger te raken. Haar specialisatie in fertiliteit gaf me weer kracht om toch door te gaan.

We gingen aan de slag met acupunctuur en chinese kruiden. Waar bij andere alternatieve geneeswijzen er steeds gehamerd werd op het stoppen met het medische traject, wat je toch niet wilt want je wordt ouder en je wilt alles proberen, kreeg ik bij Anja voor het eerst het gevoel dat het mogelijk was om beide wegen te bewandelen, dat het een het ander niet uitsloot.

Naast het zetten van naalden en voorschrijven van Chinese kruiden, was en is Anja ook een klankbord. Inlevend, meedenkend en vastberaden er alles aan te doen wat in haar macht ligt om je te helpen. Haar behandeling stopt niet als je de deur uitloopt. Je blijft in haar hoofd zitten. Ze blijft nadenken over hoe ze je het beste kan helpen. Wat zijn de mogelijkheden. Dit vind ik echt uniek.

zwangerschapsmassage bij praktijk Yang MingDoor de behandelingen bij Anja kreeg ik gaandeweg weer meer inzicht over wat als ik nooit zwanger raak, al je vriendinnen raken zwanger om je heen en bij mij gebeurde er niks. Het lukte me steeds beter om alles een plekje te geven en rustiger te worden.

Vier IVF/ICSI pogingen volgden, in binnen- en buitenland. Vele onderzoeken en teleurstellingen verder, maar bij Anja mocht ik altijd even mijn ei kwijt. Waar anderen niet wisten wat ze moesten zeggen, had Anja vaak de juiste woorden waardoor je je een stuk beter voelde als je de deur weer uit liep. Ik vind het knap hoe ze het doet, moeder van een lief ventje en ontzettend begaan met haar cliënten. Haar agenda kent geen 9 tot 5, bij nood stond/staat zij ook daarbuiten voor je klaar.

Inmiddels ben ik (spontaan tussen de IVF/ICSI behandelingen door) 37 weken zwanger. Wel heb ik gedurende alle rustperiodes nooit rust genomen van acupunctuur en Chinese kruiden. Deze gaven mij het gevoel dat mijn lichaam dit echt nodig had omdat het anders nog verder uit balans zou raken door alle medische hormonen. Ons kleintje kan elk moment geboren worden, maar ik weet zeker dat ik zonder Anja lichamelijk en vooral geestelijk niet zover was gekomen. Dan had ik dit hele traject niet zo lang vol kunnen houden. Waar het medische traject je leegzuigt en je veel verdrietige momenten oplevert, werd ik bij Anja weer opgeladen en kreeg ik weer de kracht om toch weer door te gaan. Ik kan Anja echt iedereen aanraden.

Inmiddels bevallen van een kerngezonde mooie dochter.

J. 34 jaar


Dit is een verhaal met een goed einde :) Het verhaal is ooit begonnen met een kinderwens en in het laatste hoofdstuk wordt er een enorm lief kindje geboren. Alle hoofdstukken ertussen zijn gevuld met de weg die mijn man, mijn familie, vrienden en ikzelf hebben afgelegd. En ergens op tweederde van het verhaal leerde ik Anja kennen. Ik kwam bij haar met mijn onvervulde kinderwens en al mijn verdriet. Met behulp van acupunctuur en kruiden heeft ze mij en uiteindelijk ook mijn man kunnen ondersteunen bij uiteenlopende zaken. Als ik opgefokt was gaf ze me rust. Als ik verdrietig was gaf ze me rust. Lichamelijk bracht ze me in balans. En uiteindelijk deed mijn lichaam waar we al zo lang op hoopten. Het liet een kindje in me groeien.. Mijn dank naar Anja is groot. Mensen met een onvervulde kinderwens die bij haar komen krijgen haar onverdeelde aandacht. Ze zal ze ondersteunen waar en wanneer ze kan. En dat heb je ook nodig. Ik spreek uit ervaring.

C. 35 jaar


Ik ben naar Anja gegaan omdat mijn man en ik na een jaar nog niet zwanger waren geraakt. Na het zien van haar advertentie heb ik contact opgenomen en een afspraak gemaakt. Ze heeft er in ongeveer 8 behandelingen voor gezorgd dat mijn cyclus zich normaliseerde. Maar dat is niet het hele verhaal. Ik heb het gevoel dat ze er voor gezorgd heeft dat mijn lichaam in 'de juiste stand' is gezet zodat ik optimaal voorbereid werd op zwanger worden. Tijdens haar behandeling voerden we prettige gesprekken die ertoe leidde dat ik anders tegen bepaalde aspecten aan ging kijken. Ook haar tips over onder meer voeding hielpen me om ook buiten de behandelingen om te werken aan een optimale situatie.

Inmiddels bevallen van een kerngezonde drie maanden jonge zoon.

S.


Mijn man en ik hadden sinds 2008 een kinderwens. Helaas bleef een zwangerschap uit waar door we naar het ziekenhuis zijn gegaan voor (uiteindelijk) negen IUI-behandelingen en drie IVF-behandelingen. Na de derde IVF-behandeling was ik er helemaal klaar mee, mede doordat er zowel bij mijn man als bij mijzelf geen oorzaak leek te zijn voor het uitblijven van een zwangerschap. Mijn man was er op dat moment nog niet klaar mee, dus na overleg met de artsen in het ziekenhuis kregen we toestemming voor, ditmaal, een ICSI-poging.

Ondertussen kwam een van mijn collega's met het idee om eens naar een acupuncturist te gaan. Zij had zelf goede ervaringen met Anja en had van haar ook gehoord dat de vrouwen die zij behandeld had in verband met ongewenste kinderloosheid inmiddels allemaal zwanger waren geraakt. Aangezien ik op dat moment nog zeer sceptisch tegenover het fenomeen alternatieve geneeswijzen stond, sloeg ik haar advies in eerste instantie in de wind. Later ging ik er eens goed over nadenken en dacht: "Waarom eigenlijk niet? Wat heb ik te verliezen? Niet geschoten is altijd mis, toch?" Ik heb vervolgens contact opgenomen met Anja en ik kon op korte termijn bij haar terecht. Het eerste bezoek viel me meteen al ontzettend mee. Ik had een heel "zweverig" persoon verwacht met bijbehorende zweverige behandelmethodes. Niets was minder waar, want Anja is allesbehalve zweverig.

Ze stelde me wat vragen om een goed beeld van me te krijgen en keek mijn tong en pols na. Ook kreeg ik meteen een acupunctuurbehandeling en Chinese kruiden voorgeschreven. Ondertussen diende ik mezelf ook hormooninjecties toe om meerdere eitjes te laten rijpen. Bij de punctie bleken er zeven eitjes gerijpt te zijn, waarvan er uiteindelijk 6 bevrucht werden. Dit waren er behoorlijk veel in tegenstelling tot de eerdere IVF-pogingen, waarbij er telkens maar een of twee eitjes bevrucht raakten. Zou de acupunctuur dan toch helpen? Ook nadat er twee embryo's waren teruggeplaatst, gingen de behandelingen bij Anja gewoon door en tot onze grote verbazing waren de twee zwangerschapstesten die we zo'n twee weken na de terugplaatsing deden, allebei positief!!! Dat hadden we echt nooit meer durven dromen. Inmiddels ben ik nu 23 weken zwanger van twee jongetjes en alles verloopt voorspoedig.

Voor diegenen die nog twijfelen, maak gewoon een afspraak. Anja is ontzettend aardig en neemt alle tijd voor je. Ze heeft ons zelfs in het weekend geholpen, omdat de terugplaatsing op maandagochtend zou zijn en het goed is om voor en na de terugplaatsing een behandeling te doen. Wij hebben er zeker nooit spijt van gehad!

Inmiddels is Irene bevallen van twee gezonde jongens.

Irene, 34 jaar