Traditionele Chinese Kruidentherapie

traditionele Chinese kruidentherapieDe Traditionele Chinese Geneeswijze bestaat uit vier belangrijke pijlers: Kruidengeneeswijze, acupunctuur, massage en voeding. Vooral kruidengeneeswijze en voeding nemen een steeds belangrijkere plaats in. Iedereen kent wel de uitdrukking: “Je bent wat je eet”. Met name in deze tijd, waarin steeds meer mensen leeg en uitgeput zijn, vormen kruiden en voeding een belangrijke aanvulling op acupunctuurbehandelingen. Niet voor niets worden kruiden al duizenden jaren toegepast om hun medicinale werking!

Chinese kruidenpreparaten zijn vaak combinaties van verschillende kruiden. Deze formules worden altijd op de persoon afgestemd zodat u een kruidenpreparaat krijgt dat op uw specifieke conditie afgestemd is. Wij werken samen met de Natuurapotheek in Pijnacker. Wij sturen het recept naar hun toe en zij verzorgen de levering en facturering rechtstreeks aan u. Hierdoor bent u verzekerd van een hoogstaande kwaliteit van de granulaten (= kruiden in kant-en-klare poedervorm waar u alleen heet water aan toe hoeft te voegen) en weet u zeker dat er geen substanties gebruikt worden van zware metalen of beschermde planten of diersoorten.

Het spreekt voor zich dat goede voeding van groot belang is voor een goede gezondheid. In de Traditionele Chinese Geneeswijze wordt voeding op haar energetische werking beoordeeld. Hierdoor wordt duidelijk waarom welke voeding goed is voor uw lichaam en gezondheid. Voedingsadviezen zullen daarom deel uitmaken van uw behandeling.