Facial rejuvenation acupunctuur

facial rejuvanationFacial rejuvenation acupunctuur is in Nederland nog een vrij nieuwe vorm van acupunctuur. Deze vorm van gezichts-acupunctuur wordt in Amerika al langere tijd gebruikt door mensen die er graag gezond, fris en stralend uit willen zien maar geen chirurgische ingrepen willen laten doen.

Gezichts-acupunctuur wordt o.a. gebruikt om collageenproductie te stimuleren, de stevigheid van spieren en huid in het gezicht te verbeteren, wallen onder ogen te verminderen , poriën te verkleinen, hangende oogleden te verminderen, de hormonale balans te verbeteren en de innerlijke schoonheid naar buiten te brengen. Dit alles zal de huid een verjongend effect geven. Al na de eerste behandeling zal het gezicht meer ontspannen zijn en de huid beter doorbloed.

De eerste cosmetische acupunctuur behandeling zal bestaan uit het afnemen van een anamnese (vragenlijst over de gezondheid) en het samenstellen van een behandelplan. Er wordt gebruik gemaakt van een gezichtsdiagnose. Omdat een delen van het gezicht de conditie van de organen weerspiegelen.

Tijdens de behandeling wordt als eerste uw huid gereinigd. Daarna worden er flinterdunne naaldjes geplaatst, zowel op het gezicht als het lichaam. Zo kunnen punten op de voeten bijvoorbeeld donkere kringen onder de ogen verminderen. Deze naaldjes zijn zo dun dat ze amper gevoeld worden. De behandeling wordt afgesloten met een korte gezichtsmassage. Verder kan de behandeling aangevuld worden met Chinese Kruiden en lifestyle advies. Roken heeft bijvoorbeeld een negatieve invloed op de huid en beïnvloedt de behandeling en het te verwachten resultaat.

Gezichts-acupunctuur wordt doorgaans ook als heel ontspannend ervaren.