Acupunctuur en afvallen

Iedereen die af wil vallen heeft een ander verhaal. Ben je bezig met welke voeding goed bij je past of volg je een speciaal dieet, dan kunt je dit uitstekend met acupunctuur combineren.
Als je nog geen dieet volgt kunnen wij samen met je kijken naar wat de juiste voeding voor je kan zijn. Dit doen wij door middel van een pols- en tong-diagnose en we vragen je een vragenlijst in te vullen. Aan de hand hiervan gaan we jou adviseren wat de beste voeding voor jou is.

Hierbij gaan wij uit van de Vijf Elementen Voedingsleer. Duizenden jaren geleden wisten de Chinezen al dat ze door het eten van uitgebalanceerde voeding tot op hoge leeftijd gezond en vitaal konden blijven. De Vijf Elementen Voedingsleer beoordeelt de voeding op zijn energetische waarde, op zijn levensenergie en op het effect dat de voeding op de mens heeft.

Hoe ziet de behandeling eruit?

afvallen met acupunctuurDe behandeling bestaat doorgaans uit een combinatie van lichaams-acupunctuur en oor-acupunctuur. De acupunctuur is er op gericht de spijsvertering zo harmonieus mogelijk te laten verlopen. Er worden naaldjes geplaatst over het hele lichaam. Deze naaldjes blijven zo'n 20 tot 40 minuten zitten en worden er uiteraard weer uit gehaald. De oor-acupunctuur bestaat uit het plaatsen van twee verblijfsnaaldjes in het oor. Deze naaldjes blijven één tot twee weken in het oor zitten. De volgende afspraak worden de naaldjes eruit gehaald en worden twee nieuwe naaldjes in het oor geplaatst. Elke vervolgbehandeling zal dit worden herhaald. Met de oornaaldjes kunt u gewoon douchen en zwemmen. Door de kleine pleistertjes die op de naaldjes worden geplakt, blijven de naaldjes goed in het oor zitten.

Hoe kijkt de Chinese geneeswijze tegen overgewicht aan?

Door middel van de juiste voeding, acupunctuur en Chinese kruiden behandelen wij mensen met overgewicht.
Op het moment dat u wilt en gaat afvallen gaan diverse processen in het lichaam veranderen. Onder andere kan de bloedsuikerspiegel sterk gaan wisselen. Als de bloedsuikerspiegel daalt, zal het lichaam vragen om voedsel en vaak is dat voedsel met een zoet karakter. Als u hieraan toegeeft, stijgt de bloedsuikerspiegel en voelt u zich, tijdelijk, weer goed. Even daarna kan u zich weer slap, trillerig en geïrriteerd voelen en moet u weer iets eten. Op die manier is het natuurlijk erg moeilijk minder zoetigheid te eten. Veel mensen merken dan ook dat dit hen niet lukt.

De Chinese geneeswijze zegt hierover het volgende;
Een wisselende bloedsuikerspiegel wordt meestal toegeschreven aan een Leegte van de Milt Qi. De Milt heeft een belangrijke functie in de spijsvertering, hij zorgt voor de transformatie en transportatie van voedsel en vloeistoffen. De Milt werkt nauw samen met de Maag. Als de Milt een Leegte beeld vertoont, dan gaat Maag Qi 'overwerken'. Een te sterk werkende Maag Qi geeft 'hitte in de Maag' en kan zich uiten in een grote honger.

Mensen die heel weinig eten en toch niet afvallen, hebben naast een Milt Qi Leegte ook vaak een Nier Qi Leegte. De Nieren zorgen dat het verbrandingsvuurtje, het vuur van Ming Men genoemd, goed in het lichaam blijft branden. Als het vuur van Ming Men zwakker wordt is er te weinig Yange energie waardoor niet alleen de spijsvertering 'slechter' gaat werken, waardoor u overwicht krijgt, maar ook een tal van andere klachten kunnen ontstaan. Door het toepassen van acupunctuur, Chinese kruiden en de juiste voeding kan de bloedsuikerspiegel en het verbrandingsvuur stabieler blijven. Hierdoor valt u af en heeft u minder trek in (ongezond) voedsel. U zult merken dat u meer energie krijgt, waardoor u ook meer behoefte krijgt om te gaan bewegen.

Zij geeft voedingsadvies vanuit de Vijf Elementen Voedingsleer. De Vijf Elementen Voedingsleer beoordeelt de voeding op zijn energetische waarde, op zijn levensenergie en op het effect dat de voeding op de mens heeft. Duizenden jaren geleden wisten de Chinezen al dat ze door het eten van uitgebalanceerde voeding tot op hoge leeftijd gezond en vitaal konden blijven. Ook hier in het Westen weten we dat gezonde voeding belangrijk is. Zeker met de obesitas epidemie die hier aan het ontstaan is.